Bitkiler | Önerilen Miktar | Uygulama Zamanı |
Buğday (sulu) | 110-130 kg/dekar | Ekimden önce |
Mısır | 200-220 kg/dekar | Ekimden önce |
Patates | 200-220 kg/dekar | Dikimden önce |
Çeltik, Ayçiçeği, Şeker Pancarı | 180-200 kg/dekar | Ekimden önce |
Pamuk | 150-180 kg/dekar | Ekimden önce |
Soğan | 120-150 kg/dekar | Ekimden önce |
Tütün | 40-60 kg/dekar | Dikimden önce |
Domates, Biber, Patlıcan, Kabak | 210-230 kg/dekar | Dikimden önce |
Hıyar, Fasulye | 190-210 kg/dekar | Dikimden önce |
Ispanak, Pırasa, Marul, Lahana | 150-200 kg/dekar | Ekim-Dikimden önce |
Havuç, Turp, Çilek | 180-200 kg/dekar | Ekim-Dikimden önce |
Kavun, Karpuz | 160-180 kg/dekar | Ekim-Dikimden önce |
Meyve Ağacı | Önerilen Miktar | Kullanım Zamanı |
Meyve Ağaçları (küçük ağaç)(Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Kiraz, Vişne, Erik vb.) | 1-2 kg ağaç başına | Sonbahar, İlkbahar |
Meyve Ağaçları (büyük ağaç)(Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Kiraz, Vişne, Erik vb.) | 2-4 kg ağaç başına | Sonbahar, İlkbahar |
Bağ (yeni tesis edilmiş) | 1-2 kg omca başına | Sonbahar, İlkbahar |
Bağ (meyvede) | 2-4 kg omca başına | Sonbahar, İlkbahar |
Zeytin (küçük ağaç) (büyük ağaç) | 1-3 kg ağaç başına 3-5 kg ağaç başına | Sonbahar, İlkbahar |
Narenciye (küçük ağaç) (büyük ağaç) | 1-3 kg ağaç başına 3-5 kg ağaç başına | Sonbahar, İlkbahar |
İncir | 2-3 kg ağaç başına | Sonbahar, İlkbahar |
Fındık | 2-4 kg ocak başına | Sonbahar, İlkbahar |
Muz | 5-7 kg ocak başına | Sonbahar, İlkbahar |
Çay | 250-300 kg/dekar | Sonbahar, İlkbahar |
Süs Bitkileri | Önerilen Miktar |
Çiçekli Dış Mekan (Park-Bahçe) Bitkileri | 250-350 g/m2 |
Odunsu Bitkiler ve Süs Çalıları | 100-120 g/m2 |
Çim Alanlar | 200-300 g/m2 |
Çiçekli İç Mekan (Saksı) Bitkileri | 150-175 g/kg saksı |
Çiçeksiz İç Mekan (Saksı) Bitkileri | 100-120 g/kg saksı |